Een lekkend dak is geen pretje, een algehele dakrenovatie evenmin. Doe je niets aan het lek dan kan dit, naast de nodige materiële schade in huis, schimmelplekken veroorzaken die de gezondheid kunnen doen schaden. Denk je dat jouw dak wel een onderhoudsbeurt kan gebruiken? Wacht dan niet langer en neem meteen contact op met Dakwerken BKG. Een dakwerkspecialist zal de schade aan het dak grondig komen inspecteren en jou een gedegen advies geven over wat het beste plan van aanpak is aangaande de renovatie van jouw dak.

De vele mogelijke oorzaken van een lekkend dak

In veel gevallen zal de schade meevallen: door een flinke storm of door het verjaren van het materiaal kan de dakbedekking los hebben gelaten. Daarnaast kan de dakisolatie verteerd zijn geraakt waardoor het niet langer meer naar behoren zijn werk doet. In sommige gevallen wordt het lek veroorzaakt door een verstopte dakgoot. Een grondige reiniging is dan vaak afdoende om het lek te verhelpen. De meeste van dit soort projecten zijn vlug opgelost. Vaak is jouw dak alweer na enkele dagen lekvrij. Mocht er echter schade zijn aan het dakgebinte, of mocht het zelfs rotten of beschimmeld zijn, dan duurt een klus langer dan dat (enkele weken).

Materiaalkosten en deskundige raad

Een dakrenovatie hoeft niet veel te kosten. De keuze met welk materiaal de kapotte dakbedekking vervangen wordt, is volledig aan jou. De ervaren medewerkers van Dakwerken BKG zullen je bij deze keuze bijstaan met deskundige raad. Mocht je er zelf dus niet helemaal uitkomen dan heb je als klant altijd de garantie van een gedegen en betrouwbaar advies dat past bij jouw wensen en financiële mogelijkheden. PVC dakwerk is bijvoorbeeld erg goedkoop maar ongeschikt voor regenwaterrecuperatie. Een Groen dak is ecologisch gezien beter en verlengt tevens de levensduur van jouw dakwerk. Een gulden middenweg zou een EPDM dakbedekking zijn. Het betreft een onderhoudsarme stof dat biologisch afbreekbaar is en ook nog eens tot wel 50 jaar meegaat.

De kosten drukken door hergebruik en recuperatietechniek

Daarnaast is het mogelijk (afhankelijk van de staat) om de oude dakbedekking her- te gebruiken. Door recuperatie van bijvoorbeeld dakpannen, worden de kosten van jouw dakrenovatie behoorlijk gedrukt en zit jij weer enkele jaren droog. De nadruk ligt echter op het woord ‘enkele jaren’. Dakwerken BKG biedt geen garantie dat het dak daadwerkelijk langer dan dat lekvrij blijft. Het hergebruik van materiaal mag lucratief zijn, het brengt echter wel de nodige risico’s met zich mee. Voor dakrenovaties die bedoeld zijn voor de lange termijn, wordt een nieuwe dakbedekking geadviseerd.