Wanneer jij helaas een ongeluk krijgt, is er meer dan alleen genezing dat moet worden hersteld, zoals de ongevallen inzittendenverzekering, maar wat is dat dan precies? Nou, een inzittendenverzekering is een aanvullende verzekering die je kan afsluiten bij een autoverzekering. Met een inzittenden aansprakelijkheidsverzekering ben je niet alleen zelf verzekerd, maar zijn ook jouw inzittenden verzekerd bij een ongeval. Stel, je wordt blijvend arbeidsongeschikt of komt zelfs te overlijden na een ongeval. Met een inzittendenverzekering wordt zowel letsel als schade aan bagage of kleding vergoed. Het bedrag dat de verzekeraar uitkeert is gelijk aan de werkelijk geleden schade. Maar wat houdt het nog meer in?

Wat houd deze verzekering in?

In allerlei landen zijn er verschillende regels wanneer het komt op hoe je verzekerd wordt bij een ongeluk, zoals bij een auto-ongeluk. In de meeste gevallen, gaat het er dus om dat als passagier bij een auto-ongeluk, heb jij dezelfde rechten als de bestuurder van het voertuig om schadevergoeding te eisen voor jouw letsel. Je kan mogelijk een claim indienen bij jouw eigen verzekeringsmaatschappij. Als de bestuurder van de auto echter geen schuld treft, kan je een claim indienen bij de verzekering van de andere bestuurder. Volgens websites zoals unive.nl staat er dat het heel belangrijk is om dit te regelen. Daar kan je ook meer informatie vinden.

Wat zijn dan de voordelen?

Het grootste voordeel hieraan is dat je ervoor zorgt dat wat er ook met je gebeurd, je niet in de problemen komt met kosten met een auto die beschadigd is na een ongeluk, bijvoorbeeld. Verder, een voordeel van de inzittenden aansprakelijkheidsverzekering is dat deze ook uitkeert bij een ongeval waar niemand aansprakelijk voor is, zoals een aanrijding met een dier. Voor de tegenpartij is er natuurlijk geen dekking, dus normaal gesproken zou je de kosten zelf moeten betalen. Met een ongevallen inzittendenverzekering krijg je de schade altijd direct vergoed, want het maakt niet uit wie verantwoordelijk is voor het ongeval. Hierdoor kunt je zoveel mogelijk risico uitsluiten.