Keuken

Het blijft opvallen, die prijzen van mooie keukens. De een lijkt nog duurder dan de ander. Een keuken van meer dan 40.000 euro is geen fantasie. En dat is best veel geld voor een aantal kastjes onder een inderdaad wel fraai aanrechtblad en een serie apparaten. Veel mensen schrikken als ze een nieuwe keuken kopen. Want die komt natuurlijk in allerlei onderdelen thuis. En moet netjes worden gemonteerd. En de energievoorzieningen moeten eraan gekoppeld. En alle afvoeren moeten netjes worden aangesloten. Bij de aankoopprijs van een keuken houden de kosten dus niet op. Op onlinesites bieden particulieren wel hun tweedehands keuken voor een zacht prijsje aan. Maar ook dat is niet echt de oplossing. Want aan dat soort keukens mankeert vaak wel het een en ander. Maar… er zijn ook toonzaalkeukens te koop!

Bijna nieuw

Heb je een niet te royaal budget? En wil je liever wel een nieuwe keuken voor je geld? Dan laat je die tweedehands keukentjes lekker links liggen. Voor jou geen knellende laden of scheurtjes in het werkblad. En apparatuur dat het maar blijft begeven. Een veel beter alternatief is alsnog voor nieuw gaan. Maar dan voor een keuken die al in elkaar gezet is en al even ergens heeft staan pronken. Niet hagelnieuw maar wel gebruiksnieuw. Dan ga je voor de toonzaalkeuken, ook bekend als de showroom keuken.

Toonzaalkeukens te koop voor veel meer dan een paar procent korting

Zo’n toonzaalkeukens te koop is zo gek nog niet, zeker als je banktegoeden niet optimaal zijn. Want soms wisselt zo’n keuken van eigenaar voor de helft van de oorspronkelijke prijs. Er zijn zelfs modellen die de showroom verlaten voor een derde van wat er op het verkoopbordje staat. Zo is het mogelijk om een inbouwkeuken van zeg 39.000 euro bij jou naar binnen te halen voor zo’n 13.000 euro. Dat is besparen in het groot! Maar ook als je dertig procent korting krijgt, is dat mooi meegenomen. Je kunt er ook vrij zeker van zijn dat het om een goede keuken gaat, want de keukenhandelaar toont in zijn showroom natuurlijk alleen perfecte spullen. Het enige puntje is wel dat je de keuken krijgt zoals hij in de toonzaal staat opgesteld.

Het moet passen zonder aanpassingen

Is dat wel zo erg? Het enige waar je aan vast zit, is de vorm van de keuken. Het kan een langwerpige keuken zijn, een hoekkeuken of eentje met een eiland. Je vindt de keuken mooi maar hij moet dus zoals hij gebouwd is, ook passen in jouw keukenruimte. Dat kan het enige obstakel eigenlijk worden. En dat is slechts een kwestie van goed meten. Vergewis je je er dan ook van dat de opgestelde keuken echt gemakkelijk in jouw ruimte past. Check na het meten van de ruimte ook deuren die open en dicht moeten kunnen blijven gaan. En of je voldoende loop- en beweegruimte voor de keuken hebt.

Toonzaalkeukens te koop – voortdurend even checken

Voor dat geld moet je wel iets ‘laten’. Je kunt namelijk niet van kleur wisselen of de stijl thuis aanpassen. Maar dat weet je vooraf. Want je had de keuken al in de showroom gezien. Er zijn voldoende toonzaalkeukens te koop, neem de tijd en sla toe wanneer je een echte mooie ziet.

Bij De Keukenbouwer vind je het allemaal.