Vind jij het leuk om de folie op jouw ramen periodiek om te wisselen zodat je telkens naar een ander motief kijkt? Wil jij bepaalde maanden van het jaar wel en andere maanden van het jaar juist geen folie op je ramen? Dit behoort allemaal tot de mogelijkheden als je voor statische raamfolie hebt gekozen.

Gemakkelijk te vervangen

Deze folie heeft als grote voordeel dat je het makkelijk van je ramen kunt verwijderen én kunt hergebruiken. Het enige wat je daarvoor moet doen is het folie schoonmaken, zodat het vuil- en vetvrij is. Dit biedt inderdaad de mogelijkheid om wanneer jij wilt naar een ander motief te kijken of bijvoorbeeld in de zomermaanden jouw slaapkamerramen met folie te verduisteren en in de wintermaanden niet. Houd je van de winter en de bijbehorende kou, dan kan je in de zomer wel zonwerend folie op jouw ramen plaatsen en dat in de winter verwijderen. 

Het verwijderen van de raamfolie gaat eenvoudig, omdat er geen lijm aan het bevestigen van de folie te pas komt. Mocht er dus iets fout gaan met het aanbrengen, dan kan je het gelijk of op een later tijdstip opnieuw aanbrengen zonder nieuw folie te gebruiken. Ook het opbergen van de folie voor hergebruik vormt geen probleem, omdat je voordat je het weer gaat bevestigen toch eerst schoonmaakt. De folie is verkrijgbaar voor alle doeleinden waarvoor ook de andere variant, de zelfklevende folie, geschikt is. 

Statisch versus zelfklevend

De andere variant is de zelfklevende raamfolie. Deze folie plak je echt op het raam met de lijm die aan de achterkant van de folie is geplaatst. Een soort raamsticker dus. Deze folie kan je slechts één keer gebruiken; verwijder je deze folie van je ramen, dan is de lijm weg en kan je de folie weggooien. Als je dus van variatie houdt, is de statische variant een betere keuze.