klooster eettafel

We besteden gemiddeld flink wat uurtjes per week aan de eettafel. Denk aan dat gezellige diner bij kaarslicht, een ontbijtje op zondagochtend of een spelletje spelen met vrienden. Natuurlijk wil je van al deze momenten een feestje maken. Een mooi interieur voor je eetkamer is dan onmisbaar. Maar hoe richt je een eetkamer eigenlijk sfeervol en gezellig in? In dit blog geven we je handige tips. Lees snel verder!

Tip 1: Kies de juiste tafel

Het belangrijkste onderdeel van je eetkamer is natuurlijk de eettafel. Er zijn een aantal dingen om op te letten bij het uitzoeken van een eettafel:

– Zorg dat deze qua formaat goed past in je ruimte. Aan een ruime eettafel kun je natuurlijk meer gasten kwijt, maar zorg ook dat je genoeg ruimte hebt om nog om de tafel heen te lopen.

– Kies je voor een ronde, rechthoekige, ovale of vierkante eettafel? Een ronde eettafel neemt minder ruimte in beslag terwijl je meer ruimte hebt aan een rechthoekige eettafel.

– Zorg dat de eettafel qua materiaal en stijl aansluit bij je interieurwensen. Houd je van de landelijke interieurstijl? Kies dan bijvoorbeeld voor een robuuste klooster eettafel.

klooster eettafel

Tip 2: Comfortabele stoelen

Om lekker lang te kunnen tafelen zijn goede eetkamerstoelen van groot belang. Kies voor een stoel die een prettige zithouding faciliteert. Bij een goede eetkamerstoel komt het zitgedeelte tot aan je knieschijf en komen je voeten op de grond. Verder is het natuurlijk belangrijk dat de stoelen onder de tafel passen en moet deze qua materiaal, kleur en stijl aansluiten bij de rest van het interieur. Zo staan leren stoelen bijvoorbeeld prachtig onder je klooster eettafel. Nog een leuke tip: denk outside the box! Je kunt ook kiezen voor verschillende eetkamerstoelen of voor een mooie houten bank.

Tip 3: De juiste verlichting

In de eetkamer is in veel gevallen behoefte aan verschillende soorten licht. Tijdens het lezen van de krant of het spelen van een spelletje heb je voldoende licht nodig, terwijl je tijdens een etentje natuurlijk ook een gezellige sfeer wilt neerzetten. Een dimbare hanglamp boven de eettafel is hiervoor een goede oplossing. Zo heb je voor iedere situatie de juiste lichtsterkte. Extra sfeerverlichting kun je toevoegen in de vorm van kaarsjes, wand- en vloerlampen.