Hout is van oudsher een prominent bouwmateriaal. Vóór de uitvinding van cement was hout het meest gebruikte materiaal in de bouwsector. In dit moderne tijdperk van betonconstructie wordt het ook op grote schaal gebruikt voor de meubel- en woninginrichtingsindustrie. Massief eiken kopen is investeren in oersterk, zwaar en duurzaam hardhout. Het heeft een aantrekkelijke, lichte kleur met een prominente nerf en is bestand tegen schimmelaantasting.

Massief eiken kopen : voordelen

Hoewel er meer dan 600 soorten eik bestaan , vinden we vooral witte en rode eik terug. Het is een loofboom die op het Noordelijk continent rijkelijk te vinden is, ook binnen Europa. Massief eiken kopen, is dus een milieubewuste keuze. Bossen in Europa staan onder streng toezicht. Het duurt dan ook tot 150 jaar voor een boom kan geveld worden.

  • Met zijn unieke nerf en traditionele kleuren past eikenhout bij een rustieke interieurstijl. Er zijn maar weinig houtsoorten die bij deze stijl passen en daarom is er veel vraag naar eiken panelen.
  • Eikenhout voelt heel zacht aan, zelfs in vergelijking met andere alternatieven zoals spaanplaat , multiplex , meubelplaat , enz. Wegens zijn glad oppervlak is eik goed bestand tegen vernis.
  • Eikenhout heeft een goede bewerkbaarheid wat een belangrijke eigenschap is voor schrijnwerkers. De houten panelen kunnen gemakkelijk met de hand worden gesneden om verschillende artistieke vormen te vormen, evenals gebogen vormvormen.
  • Omdat het een goede hardheidswaarde heeft, is eikenhout redelijk goed bestand tegen slijtage, wat het duurzaam maakt. Eikenhout heeft een hoge duurzaamheid in vergelijking met ander zacht- en hardhout.
  • Omdat eikenhout minder duur is, heeft het algemeen de voorkeur boven exotisch hardhout zoals teak.

Massief eiken kopen – toepassingen

Eik is populair als constructiehout. Binnenshuis worden deuren, meubelen, vloeren, lambrisering en ramen gebruikt. Buitenshuis zijn eiken tuinmeubelen geliefd zoals tuinbanken en loungestoelen. Witte eik wordt ook gebruikt in de botenbouw en voor het bouwen van wijnvaten.